Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

ЦПД розповів про ситуацію на Курщині

  • 12.10.2024, 18:30
  • 266

У Курській області росії тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули там позиції, росіяни знову почали посилати свої колони на штурм

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це повідомив очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

«Війна там динамічна, маневри відбуваються, характерні для лісистої місцевості, дуже велика динаміка, тому важливо не фіксуватися на якихось висновках як остаточних», — заявив він.

За словами Коваленка, тривають важкі бої, ситуація постійно змінюється. Він додав: «російські воєнкори, між іншим, взагалі намагаються тему засушити, бо не виходить все, як хотілося їм».

Кілька днів тому моніторингова група DeepState заявила, що війська рф «продавили» лівий фланг Курського угруповання Сил оборони України — у районі Новоіванівки вступати в бій довелося артилеристам та дронникам.

За даними проєкту, росіяни стягнули чимало техніки та живої сили й намагаються закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.

«Курське угруповання наших військ — це великий „вінегрет“ з відповідною взаємодією. Вайб сьогоднішнього дня: як би прикро це не звучало — ураження танку Сил оборони FPV-дроном Сил оборони», — пише DeepState.