Передплата 2025 «Добрий господар»

У Покровській громаді опалювальний сезон під загрозою

  • 12.10.2024, 11:45
  • 523

Через постійні російські обстріли у Покровській громаді існує загроза зриву опалювального сезону

Фото: Рівне 1
Фото: Рівне 1

Про це повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Добряк.

За його словами, через постійні обстріли в Покровську вже зруйновано 80% критичної інфраструктури. Попри відсутнє центральне водопостачання, питна вода є. Воду розвозять працівники КП «Покровськводоканал». Також є точки роздачі води, які працюватимуть, поки дозволятиме безпекова ситуація.

В деяких селах та у місті Родинське немає електропостачання. Однак, як пояснив голова МВА, через великий обсяг пошкоджень та постійні обстріли відновити його поки технічно неможливо.

«Війська рф виживають з міста людей, гатять по житловому сектору та об'єктах критичної інфраструктури, щоб Покровська громада була без опалення, без води та електропостачання. А попереду зима. Через відсутність газу, води та електрики під загрозою опалювальний сезон і скоріш за все, його не буде», — зазначи Добряк.

Наразі в Покровську залишається понад 12 тисяч місцевих жителів та 70 дітей.

Як зауважив очільник громади, всі родини, в яких виховуються неповнолітні, дали згоду на евакуацію і вже збираються до більш безпечних регіонів. За його словами, евакуація дещо сповільнилась. Раніше в день виїжджало по 1 000 людей, зараз — до 300.