Передплата 2025 «Добрий господар»

У мережу злили дані 8000 користувачів «ухилянтської» спільноти

  • 08.10.2024, 13:15
  • 171

Хакери зламали Viber-чат «Шоферська солідарність», в якому 8000 користувачів обмінювались інформацією про місця вручення повісток

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомили у Facebook-групі Старий Самбір:

«Наша група хакерів довго працювала над визначенням осіб, які чинять перешкоди мобілізації, в такий спосіб, працюючи на користь ворога. За спідницями в viber-групі ховається цілий батальйон ухилянтів, це понад8000 осіб. Нам вдалося визначити їхні номери телефонів, ір-адреси пристроїв, встановити координати домашньої геолокації та контакти інших користувачів, з якими вони найчастіше взаємодіяли. З них можна зібрати ще один батальйон».

Люди, що називають себе хакерами, кажуть, що передадуть дані про користувачів чату до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Поки чиїсь батьки та сини вже третій рік не мають відпочинку на фронті, стримуючи ворога, ухилянти і їхні спідниці відсліковують в групах такого типу місцеперебування співробітників ТЦК та живуть собі спокійно, об'їжджаючи „перешкоду“. І їм не соромно за ухилянтство від обов’язку перед державою, родиною та сім'єю, бо вони вважають, що їх для війни не народжували і, що вони не лохи, які мають воювати».