Передплата 2025 «Добра кухня»

У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку

  • 08.10.2024, 09:30
  • 190

У Верховній Раді та її оборонному комітеті немає обговорень зниження віку для мобілізації, а проте Збройні сили України дають «сигнали», що їм потрібні люди з іншою фізичною підготовкою

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Про це сказав депутат та член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в етері «Громадське радіо».

За його словами, ці «сигнали» від ЗСУ стосуються того, що людям 47−50 років «важкувато виконувати деякі бойові завдання, які просять командири бригад». Івченко каже, що треба «навести лад у Збройних силах України», щоб фізично краще підготовлені люди не виконували тилову роботу.

«Тоді, коли суспільство побачить лад у ЗСУ, тоді можна говорити про зниження віку або про більш фахову мобілізацію. Ми ж говорили, що мобілізація має бути не так, що „всіх підряд хапати“. А лише тих, хто буде виконувати у певних частинах завдання», — вважає депутат.

Водночас він запевняє, що на порядку денному його комітету немає питання про зниження віку для мобілізації й це зовсім не обговорюють у Верховній Раді.