Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівські лікарі після п’ятого викидня допомогли жінці стати мамою

  • 07.10.2024, 15:30
  • 161

У Львові 37-річна жінка, яка пережила п’ять викиднів, стала мамою завдяки підтримці фахівців лікарні святої Анни. Це стало можливим після комплексного лікування та проведення кількох медичних втручань, які допомогли пацієнтці подолати низку серйозних проблем зі здоров’ям

Фото: Лікарня Святої Анни
Фото: Лікарня Святої Анни

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

Перша вагітність жінки, якій на той момент було 30 років, закінчилася викиднем на 11-му тижні. Наступні чотири вагітності також закінчувалися втратами ще в першому триместрі. Під час обстежень у жінки виявили кілька патологій, серед яких наявність вовчакового антикоагулянта, аномальна форма матки (дворога) та генетична схожість із чоловіком, що значно ускладнювало вагітність.

Після п’ятого викидня репродуктологи запропонували пацієнтці хірургічне втручання для усунення перегородки в матці. Лише після цього втручання жінка змогла завагітніти вшосте.

Однак під час спостереження було виявлено ще одну серйозну загрозу — істміко-цервікальну недостатність. Це патологія шийки матки, яка могла призвести до передчасного викидня на пізньому терміні. Лікарі прийняли рішення про накладення шва на матку, щоб запобігти цій загрозі.

Завдяки цьому втручанню вагітність протікала без ускладнень, і пацієнтці вдалося доносити дитину до запланованої дати пологів. Через неправильне положення плоду та обвиття пуповиною було вирішено провести кесарів розтин. У результаті народився здоровий хлопчик на ім'я Марко.