Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Третя штурмова відбила позиції та українських військових з полону

  • 07.10.2024, 17:15
  • 189

На Лиманському напрямку фронту військові Третьої окремої штурмової бригади допомогли втекти військовим приданих підрозділів, які потрапили в полон до диверсійно-розвідувальної групи росіян

Фото: 3 ОШБр
Фото: 3 ОШБр

Про це розповіли в 3 ОШБр і тактичній групі «Кремінна».

Чотири українські військові потрапили в засідку до росіян, пересуваючись між позиціями на лінії бойового зіткнення. Диверсійна група ворога налічувала 10 людей, тим часом серед українців були кадровий офіцер у званні капітана, сержант і солдати.

«Полонені нам доповіли, що командування противника давало їм завдання в рацію „обнулити“ наших суміжників, але ті, хто взяли їх у полон, чомусь відмовилися від цього завдання», — розповідає командир 1-ї роти 2-го штурмового батальйону 3 ОШБр за позивним Мося.

Після захоплення в полон українців вели до російських позицій — це помітив черговий 3 ОШБр через камеру дрона. Він з’ясував, що в полон потрапили придані бригаді військові.

Командир одного з батальйонів бригади наказав групі швидкого реагування знищити ДРГ росіян і врятувати полонених. Штурмовики на броньованій техніці наздогнали росіян із українськими полоненими, коли ті наближалися до своїх позицій.

Вони почали з ними бій, тому росіяни полишили захоплених у полон українців. Ворожу ДРГ знищили, а також повернули позиції, які зайняли росіяни. Полонені ж українці протягом доби самостійно повернулися на українські позиції. Зараз вони вже в безпеці та отримують медичну допомогу.

«Ті хлопці, які потрапили в полон, були носіями певної інформації. Тим паче, що там був офіцер, був командир взводу, який мав уже більше інформації, ніж звичайний піхотинець. Потрібно було зробити все, щоб ця інформація не потрапила до противника», — пояснив Мося.