Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові лікарі прооперували 7-річного хлопчика, який на городі розірвав селезінку

  • 03.10.2024, 18:15
  • 132

Львівські лікарі успішно провели лапароскопічну операцію 7-річному хлопчику, який отримав серйозну травму під час роботи на городі впавши на металевий кошик. Інцидент стався, коли родина зі Львова відправилася до родичів у сільську місцевість копати картоплю

Фото: ТМО 1
Фото: ТМО 1

Як повідомили у Центрі дитячої медицини, падіння Святослава спричинило сильний біль і травму селезінки.

Родина одразу звернулася до медиків. Після огляду лікарі діагностували розрив селезінки, що підтвердив ультразвуковий спеціаліст. Спочатку медики намагалися стабілізувати стан дитини за допомогою консервативного лікування. Проте після деякого часу стало зрозуміло, що операція є неминучою.

Лікарі провели діагностичну лапароскопію, виявили місце розриву, видалили кров з черевної порожнини та встановили дренаж для виведення залишків. Через кілька днів дитина стабілізувалася, і дренаж було знято.

Варто зазначити, що у хлопчика спостерігався Френікус-симптом — специфічний біль у шиї та плечах, що вказує на наявність рідини в черевній порожнині.

Лікарі наголошують: якщо після травми біль не минає навіть після знеболювальних, необхідно терміново звертатися до медиків. Святослав успішно пройшов лікування і був виписаний у задовільному стані.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень