Передплата 2024 «Добрий господар»

Сьогодні з Берна до Львова вирушать два подаровані трамваї

  • 30.09.2024, 19:15
  • 152

У Берні підготували перші два низькопідлогові трамваї для транспортування до Львова. До нашого міста вагони зі Швейцарії мають вирушити вже сьогодні, 30 вересня

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Очікується, що до Львова електротранспорт приїде через тиждень. Попередньо трамваї курсуватимуть на маршрутах № 1 та № 7.

Як зауважив керівник департаменту міської мобільності ЛМР Олег Забарило, переобладнувати вагони не потрібно, оскільки трамвайна інфраструктура нашого міста та Берна є сумісною, тобто, ширина колій в обох містах однакова. Але перед виходом на маршрути у Львові електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію. Також вагони укомплектують приладами автоматизованої системи оплати проїзду.

«Крім того, для безперешкодного курсування швейцарських низькопідлогових трамваїв у Львові, потрібно буде привести до нормативів висоту платформ на 5 зупинках вздовж трамвайних маршрутів № 1 та № 7. Це зупинки „Личаківський цвинтар“, „Погулянка“, „Янівський цвинтар“ та дві зупинки „Дорошенка“. Після завершення всіх процедур трамваї зможуть виїхати на наші лінії», — зазначив Олег Забарило.

Посадовець додав, що до кінця року Львів очікує отримати ще 4 бернські трамваї. Решту 5 вагонів місто має отримати вже з березня 2025 року.

Схожі новини