Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові прооперували хлопця, який впав із велосипеда

  • 23.09.2024, 14:35
  • 220

У Львові прооперували 16-річного велосипедиста

Фото із соцмереж львівського Охматдиту
Фото із соцмереж львівського Охматдиту

Денис їхав дорогою пізно ввечері під час дощу і не впорався з керуванням. Так хлопець отримав тяжкі травми і потрапив до лікарні.

Хлопця від черепно-мозкової травми врятував шолом.

За даними медиків, випадок трапився у селі Мшана Городоцького району. 16-річний Денис їхав на велосипеді пізно ввечері під час дощу. По дорозі велосипед послизнувся на траві, тоді підліток врізався в дерево і впав у рів. Так хлопець отримав тяжкі травми і потрапив до лікарні. Лікарі діагностували Денисові травматичний шок, відкритий перелом гомілки та закритий уламковий перелом стегнової кістки цієї ж кінцівки.

«Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини був стабілізований, що дозволило нашим лікарям ортопедам-травматологам одразу ж прооперувати хлопця: фрагменти стегнової та великогомілкової кістки були співставлені та фіксовані в апаратах зовнішньої фіксації на основі стержнів. Опісля двох днів лікування в реанімації хлопця перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей,» — зазначили у лікарні.

Як додав ортопед Андрій Костюк, хлопця врятував шолом: «У Дениса справді травма дуже складна. Але хочу зауважити, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми».

Наразі пацієнт на реабілітації. Апарат зовнішньої фіксації Денис буде носити ще 4−5 місяців до повного зрощення кісток.

Схожі новини