Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїль планує наземний наступ на Ліван, — джерело

  • 23.09.2024, 13:20
  • 228

Ізраїль планує наземний наступ на Ліван. Йдеться, зокрема, про створення буферної зони

Фото DPA
Фото DPA

Після підривів пейджерів і рацій бойовиків «Хезболли» Ізраїль почав завдавати глибших авіаударів по Лівану, ніж раніше. «Хезболла» 22 вересня відповіла тим самим. Та, попри ескалацію, це ще не повномасштабна війна.

Жодна зі сторін і близько не задіяла всієї своєї вогневої міці. З боку «Хезболли» це означало б суттєво масштабніші обстріли, зокрема ракетами дальнього радіуса дії, по ключових цивільних і військових обʼєктах у центральній частині Ізраїлю, а також численні наземні вторгнення на ізраїльську територію.

Для Ізраїлю це означатиме набагато ширшу кампанію бомбардувань проти ракетної мережі «Хезболли», разом ізпусковими майданчиками у цивільних районах, і, як крайній захід, знищення цивільної інфраструктури в надії налаштувати ліванське населення проти цієї організації (багато ліванців уже обурюються війною угруповання з Ізраїлем). Також йдеться про можливу наземну операцію.

«Плани наземного вторгнення готові. Але ми ще дуже далекі від того, щоб мати тут достатні сили для їхнього виконання», — додав один офіцер запасу, який брав участь у підготовці плану.

Схожі новини