Передплата 2024 ВЗ

Щоб дожити до 120 років!

Італійський учений стверджує, що продовжити життя допоможе правильний режим харчування

Про довге та здорове життя мріє кожен з нас. Що ж потрібно, щоб досягти цього? Секретом довголіття ділиться CNBC, посилаючись на слова італійського вченого Вальтера Лонго.

Лонго почав вивчати довго­ліття з 1989 року й присвятив цьому свою кар'єру. Він очолює лабораторію довголіття та раку в Інституті молекулярної онкології (IFOM) у Мілані, Італія. Вчений має намір прожити 120 років, однак розуміє, що не все в на­ших руках. Лонго наголошує на важливості тих аспектів, які ми можемо контролювати.

Багаторічні дослідження до­помогли Лонго дійти висновку, що харчування має ключову роль у збільшенні тривалості життя. Сам учений дотримується серед­земноморської дієти, яка, згідно з науковими даними, знижує ри­зики серцево-судинних захворю­вань та діабету. Також він наголо­шує на важливості дотримання режиму харчування та рекомен­дує вживати їжу протягом обме­женого часового інтервалу.

Вчений радить практикувати 12-годинне голодування щодня: якщо вечеря була о 8-й вечора, сніданок повинен бути не рані­ше 8-ї ранку. Цей метод нази­вається інтервальним голоду­ванням та сприяє покращенню здоров’я.

Відоме прислів'я «снідай як ко­роль, обідай як принц, вечеряй як жебрак» підтримує й наука. Вона наголошує на важливості збалан­сованого харчування протягом дня, що пов’язано із довголіттям у регіо­нах, де люди живуть найдовше