Передплата 2024 «Добра кухня»

Правоохоронці почали розслідування через страту мечем українського військового

  • 17.09.2024, 12:45
  • 165

Правоохоронці почали розслідування ймовірної страти українського військовослужбовця представниками російської армії на Донеччині

Фото: Офіс генпрокурора
Фото: Офіс генпрокурора

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Там розповіли, що 17 вересня в одному з Telegram-каналів оприлюднили фото українського військового, якому в груди ввіткнули меч із написом «За Курськ». Це сталося в місті Новогродівка на Донеччині.

Правоохоронці почали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством — ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає від 10 до 15 років за ґратами або ж довічне ув’язнення.

«Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок. Лише спільними зусиллями ми можемо покарати це зло», — заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі правоохоронці проводять низку невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджують обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб.

Схожі новини