Передплата 2024 «Добрий господар»

росія почала перекидати досвідченіші бойові підрозділи у Курську область — ISW

  • 13.09.2024, 15:30
  • 140

рф розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії (ПДВ) у Курській області і може почати перекидання досвідченіших бойових підрозділів для підтримки поточних контратак і майбутніх контрнаступальних операцій проти українських сил на території росії

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті посилаються на кадри, опубліковані 11 вересня, на яких нібито видно, як підрозділи російського 137-го полку (106-ї дивізії ПДВ) беруть участь у наступальних діях на північний захід від села Снагость Курської області.

В ISW зазначають, що раніше, тобто станом на кінець серпня 2024 р., підрозділи 137-го полку ПДВ діяли на Сіверському напрямку. Також повідомляється, що підрозділи 51-го полку ПДВ 106-ї дивізії ПДВ також діють у Курській області.

«Досі російська влада значною мірою покладалася на погано навчених і екіпірованих призовників та невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних військ для боротьби з українським просуванням у Курській області. Ймовірно, для повного витіснення українських військ з Курської області їй знадобиться додаткова жива сила та більший бойовий досвід, щоб повністю витіснити українські сили з Курської області», — пишуть аналітики.

В Інституті вважають, що російська влада може сконцентрувати додаткові підрозділи 106-ї дивізії ПДВ та інших більш досвідчених формувань у Курській області, оскільки російські війська продовжують контрнаступати.


Джерело: ISW

Схожі новини