Передплата 2025 «Добра кухня»

Дзеркальні кулі, які лікують

Біля Лікарні Святого Луки встановили незвичні скульптури

Фото автора
Фото автора

У ландшафтному парку Лікарні Святого Луки (Перше територіальне медоб'єднання) встановили незвичні скульптури. Це три великі кулі та «ялинка» з менших куль. Скульптури виконані з металу, відполірованого до дзеркального блиску, і виглядають дуже оригінально.

Директор Лікарні Святого Луки Василь Трунквальтер розпо­вів «ВЗ, що скульптури — подарунок від постійного благодійника лікарні. «Ми вже давно думали над тим, як оновити ландшафтний дизайн тери­торії біля лікарні, — розповів дирек­тор. — Тоді представники компанії, що вже не раз допомагала закладам нашого медоб'єднання, запропону­вали розмістити серед зеленої зони красиві декоративні кулі».

У лікарні не мають інформації про автора дизайну дзеркальних куль. Гендиректор творчої май­стерні MetalStyle Юрій Суслін (фірма встановлювала подібні кулі у Києві) розповів «ВЗ», що такий ви­ріб може коштувати від 100 до 400 тисяч гривень, залежно від техно­логії виготовлення. Такі сферичні скульптури виготовляють з високо­якісної нержавіючої сталі й поліру­ють до дзеркального блиску.