Передплата 2024 ВЗ

Apple представив нові iPhone зі ШІ

  • 10.09.2024, 22:14
  • 176

Apple презентував нову лінійку смартфонів iPhone 16 з технологією штучного інтелекту, яка обіцяє покращити голосовий помічник Siri та надати нові інструменти для створення тексту й редагування фотографій

Фото: Експерт
Фото: Експерт

Про це пишуть Wall Street Journal та Washington Post.

Загалом Apple показав чотири нові моделі iPhone: iPhone 16, більший від нього за розміром 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max.

Найдоступніші моделі — iPhone 16 та 16 Plus, які коштуватимуть $ 799+ та $ 899+ відповідно. Гаджети мають швидші процесори A18, а також кнопки «Дії» — спеціальні клавіші, які можуть активувати певні функції або ярлики — уперше вони з’явилися в серії iPhone 15 Pro у 2023 році.

Тим часом iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max коштуватимуть $ 999+ та $ 1199+ відповідно. Вони мають потужніші версії процесорів A18 та краще підійдуть для відеоігор, творчих завдань та використання інструментарію ШІ.

Моделі Apple Pro також включають нову ультрашироку камеру з вищою роздільною здатністю.

А втім, інструменти штучного інтелекту, які отримали назву Apple Intelligence, — це головне нововведення. Саме ними компанія має намір зацікавити покупців.

Apple показав деякі можливості цього функціоналу: перевірку повідомлень у месенджері Slack, сортування фотографій зі створенням персоналізованих слайд-шоу, а також упорядкування електронних листів.

Крім того, компанія Apple заявила, що Siri завдяки ШІ буде краще розуміти мову людей та зможе давати рекомендації з огляду на особисті дані — наприклад, запропонувати телешоу.

Користувачі також зможуть використовувати «візуальний інтелект» — функцію, яка дає змогу сфотографувати собаку та запитати про його породу.

Бета-версія деяких функцій Apple Intelligence стане доступна вже з жовтня. Проте спершу інструменти підтримуватимуть лише англійську мову.

У 2025 році компанія хоче розширити можливості ШІ для китайської, французької, японської та іспанської мов.

Крім того, компанія представила новий дизайн для останньої версії свого смартгодинника Apple Watch Series 10 за $ 399+. Він тонший за попередні версії, пропонує більший дисплей і може попередити користувачів про апное уві сні.

Також гаджет допомагатиме плавцям вимірювати глибину та температуру води.

Водночас бездротові навушники AirPods отримали деякі з найцікавіших оновлень, які показали під час презентації.

Наприклад, тепер навушники матимуть набір інструментів для здоров’я слуху. Після майбутнього оновлення системи компанія запропонує перевірити слух на основі результатів наукових досліджень.

Якщо смартфон визначить, що користувач має проблеми зі слухом легкого та середнього ступенів, то навушники стануть безрецептурними слуховими апаратами, що за потреби зможуть посилювати голоси та навколишні звуки. Коштуватимуть навушники $ 249.

Схожі новини