Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині клієнт здав переправника ухилянтів

  • 10.09.2024, 12:30
  • 193

Мешканця Великого Любіня на Львівщині затримали після отримання частини коштів від «ухилянта» — 10 тис. доларів за незаконний перетин кордону

Як повідомив Zaxid.net, за 18 тис. доларів затриманий обіцяв влаштувати військовозобов'язаного водієм автобуса, щоб той перетнув кордон.

Як вказано у матеріалах справи, які оприлюднені у судовому реєстрі, на початку серпня 2024 року мешканець Великого Любіня зустрівся із військовозобов'язаним чоловіком і розповів, що за 18 тис. доларів може організувати для нього перетин кордону, влаштувавши його водієм рейсового автобуса.

Після отримання такої пропозиції чоловік звернувся до правоохоронців та діяв під їхнім контролем. 5 вересня клієнт передав переправнику частину грошей (10 тис. доларів) на стоянці біля ринку «Шувар» у Львові. Організатора схеми затримали правоохоронці. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб за кордон).

Суд уже обрав затриманому запобіжний захід — тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю вийти із СІЗО під 605 тис. грн застави. Ухвалу суду ще можна оскаржити. Досудове розслідування триває.

Схожі новини