Передплата 2024 «Добрий господар»

Бразилія та Китай просувають «мирний» план врегулювання війни в Україні, — ISW

  • 10.09.2024, 16:15
  • 150

Бразилія та Китай просувають свій мирний план «Політичне врегулювання української кризи» з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для росії

Фото: умовне, УНІАН
Фото: умовне, УНІАН

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається у звіті, 9 вересня глава МЗС рф Сергій Лавров зустрівся зі своїми бразильським та індійським колегами Мауро Вієйрою та Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва росії та країн Перської затоки (РСАДПЗ) у Саудівській Аравії. Міністерство закордонних справ росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не надало подробиць.

«9 вересня Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання росії вести чесні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є „ультиматумом“, і що росія ніколи серйозно не розглядала цей план», — пишуть аналітики.

Вони зазначили, що Бразилія та Китай просувають свій мирний план «Політичне врегулювання української кризи» з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для росії. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді також нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Крім того, українські посадовці раніше відкрито запросили російського представника взяти участь у другому мирному саміті в Україні, який відбудеться пізніше цього року.


Джерело: ISW

Схожі новини