Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До 13 000 доларів за перетин кордону: львівські поліцейські ліквідували чергову «схему» виїзду чоловіків призовного віку до країн ЄС

  • 09.09.2024, 18:15
  • 405

На Львівщині правоохоронці затримали митного інспектора, який заробляв на виготовленні фіктивних документів для ухилянтів

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Як повідомили у Держбюро розслідувань, підозрюваний торгував так званими «білими» квитками для чоловіків призовного віку.

«Він шукав охочих незаконно перетнути кордон та запевняв потенційних „клієнтів“, що може домовитися про визнання їх непридатними до військової служби та без проходження будь-яких комісій виготовити документи, що дають можливість законно виїжджати з країни. Вартість своїх „послуг“ він оцінював у 13 тис доларів США», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що до схеми причетні більше десяти осіб, серед яких члени родин працівників правоохоронних органів та криміналітету.

За даними Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону, 29-річного митника затримали на гарячому — під час отримання коштів.

«Під час отримання другого траншу у розмірі 3 тисячі доларів США інспектора затримали у порядку ст. 208 КПК України. Ще 10 тисяч він отримав напередодні у якості авансу. У ході санкціонованих обшуків у підозрюваного знайшли і вилучили мобільні телефони, гроші, чорнові записи та готову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність вказаної особи», — йдеться в повідомленні.

У ДБР додали, що у чоловіка знайшли оригінали та копії військово-облікових документів понад 20 осіб.

Наразі суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 240 тисяч гривень застави. За таку діяльність чоловіку загрожує до 9 років тюрми.

Схожі новини