Передплата 2024 «Добрий господар»

Японська IT-компанія для покращення емоційного стану колективу запросила до офісу котів

  • 09.09.2024, 22:28
  • 287

В Японії IT-компанія зробила десятьох котів своїми співробітниками. Вони відповідають за заспокоєння колег-людей, а також за зв’язки з громадськістю в соціальних мережах

Фото: умовне, ТСН
Фото: умовне, ТСН

Про це пишуть видання South China Morning Post та Mainichi Shimbun.

Перша кішка-співробітниця з’явилася в компанії Qnote, що спеціалізується на розробці вебсайтів і застосунків, у 2004 році. Нею стала Футаба, яка до цього жила в суші-ресторані.

Наприкінці серпня Футаба померла у віці 20 років та 3 місяців, повідомили на сайті компанії. На честь неї влаштували прощальну вечірку.

Наразі в компанії працюють 10 котів, у більшості з них — повний робочий день. Вони мають такі посади, як «головний клерк», «менеджер», «аудитор» і навіть «крісло».

У минулому дехто з них вів бродяче життя, одного кота врятували після ДТП, а іншого забрали з котячого кафе.

55-річний генеральний директор компанії Нобуюкі Цурута зазначив, що тварини допомогли налагодити спілкування між працівниками, скоротивши емоційну дистанцію, та стали ефективним інструментом для залучення нових спеціалістів. Відео з котами компанія активно публікує у своїх соціальних мережах.

За словами керівника компанії, завдяки котам також зменшився відсоток звільнень.

26-річний співробітник Юкі Ігарасі зауважив, що коти допомагають навіть тоді, коли відволікають від роботи, адже це означає, що треба перепочити.

Цурута погодився, що роботу не варто виконувати в «надмірній формальності», а краще робити її у «вільнішому середовищі з гнучким мисленням».

Схожі новини