Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронті за добу відбулось 164 боєзіткнення

  • 09.09.2024, 08:50
  • 203

Минулої доби на лінії фронту відбулося 164 бойові зіткнення, найбільше атак зафіксовано на Покровському та Курахівському напрямках

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

«Протягом минулої доби зафіксовано 164 бойові зіткнення», — йдеться у зведенні.

За уточненою інформацією Генштабу, вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних ударів (застосував, зокрема, 94 КАБи), здійснив 4770 обстрілів, понад 190 з них — із реактивних систем залпового вогню.

Авіаударів завдано, зокрема, у районах населених пунктів Петропавлівка та Глушківка Харківської області; Дружба, Водяне, Новодонецьке та Олександропіль Донецької області; Кам’янське, Лобкове Запорізької області та Одрадокам’янка на Херсонщині.

Генштаб Інформує, що на Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, відбулися п’ять бойових зіткнень у районі Вовчанська, Тихого та Стариці.

На Куп’янському напрямку відбулися 15 боєзіткнень. Сили оборони відбивали штурмові дії окупантів біля Синьківки, Степової Новоселівки, Лозової, Стельмахівки, М’ясожарівки та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 12 штурмів окупантів у районах населених пунктів Невське, Новосадове, Торське, Діброва та Чернещина.

Сили оборони на Сіверському напрямку відбили 10 атак біля Спірного, Білогорівки, Григорівки та Верхньокам’янського, причому поблизу останнього ворог провів чотири атаки.

На Краматорському напрямку українські військові зупинили десять спроб армії РФ прорвати оборону в районах Андріївки, Майського, Часового Яру, Білої Гори, Предтечиного та Кліщіївки.

За даними Генштабу, на Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 24 атаки. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк, Торецьк і Неліпівка. Окрім того, окупанти штурмували позиції Сил оборони поблизу Дружби.

На Покровському напрямку українські військові відбили 39 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки та Михайлівки.

Сили оборони на Курахівському напрямку продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Долинівки, Українська, Георгіївки та Костянтинівки. Загалом загарбники 30 разів намагалися прорвати оборону наших військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки на позиції українських військ у напрямку Водяного, але успіху не мали.

На Оріхівському напрямку відбулося два безуспішних для ворога боєзіткнення неподалік Малої Токмачки та Роботиного.

Генштаб інформує, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна ситуація без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, активізував діяльність авіації - з території рф завдавав ударів по районах Ямполя, Берези, Бачівська, Княжичів, Кіндратівки, Первомайського, Олиного, Сум, Миколаївки, Семенівки, Карповичів, Углів та низки інших прикордонних населених пунктів.

Українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж усієї лінії фронту та у тилу.

За минулу добу авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили дві артилерійські системи та засіб ППО російських загарбників.

Схожі новини