Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова Львівської ОВА витратив 25 млн гривень на дорогу до готелю свого батька, — ЗМІ

  • 06.09.2024, 18:45
  • 351

Журналісти NGL. media з’ясували, що голова Львівської ОВА Максим Козицький витратив 25 млн гривень з обласного бюджету на дорогу, яка прямує до готельного комплексу свого батька

Фото: NGL.media
Фото: NGL.media

Про це йдеться в матеріалі NGL.media.

Як зазначають журналісти, восени 2021 року у Східниці почали реконструкцію вулиці Гірської загальною вартістю 12,76 млн гривень.

Однак до повномасштабного вторгнення підрядна турецька компанія «Онур» встигла відремонтувати коштом держбюджету лише незначний відтинок на 1,9 млн гривень.

У червні 2023 року селищний голова Східниці Іван Піляк попросив у Львівської ОВА продовжити ремонт, але вже коштом обласного бюджету.

У листі до ЛОВА Піляк пояснював, що відремонтована дорога покращить умови життя населення Східниці, а також підвищить інвестиційну привабливість селища.

Незабаром Козицький погодив продовження робіт. За півтора року простою вартість реконструкції зросла майже вдвічі — до 25 млн грн.

Журналісти зауважують, що реконструкція вулиці Гірської у Східниці виявилась найдорожчою зі списку доріг, профінансованих ЛОВА у 2023 році.

NGL.media пише, що оновлена вулиця не покращила життя великої кількості жителів Східниці, адже вона розташована на околиці селища, а навколо розкидано менше десятка хат та невеликий готель.

Проте журналісти звернули увагу, що Гірська веде до відпочинкового комплексу «Панорами Східниця», який формально розташований уже за межами селища.

Цей готельний комплекс належить Зіновію Козицькому, батькові голови Львівської ОВА. Найдешевший номер у ньому коштує від 9900 гривень за ніч. Також тут добудовують 11 окремих котеджів.

Крім того, журналісти з’ясували, що Зіновій Козицький має намір почати будівництво на хуторі Гута, що неподалік Східниці. На такі плани натякає розбудова дороги від «Панорами Східниця».

Роботи виконує той самий «Онур», але коштом приватного інвестора. У турецькій компанії відмовились назвати його ім'я.

На запит NGL. media селищна рада повідомила, що замовником реконструкції дороги до Гути «Нормаз Плаза» — компанія батька Козицького. Приблизно 1,7 км лісової дороги збудують за 24,45 млн гривень.

Журналісти зазначають, що ця вартість співмірна з вартістю ремонту й освітленням вулиці Гірської протяжністю 1,9 км, який обійшовся платникам податків у 25 млн гривень.

Наступного дня після публікації матеріалу Максим Козицький «подякував» журналістам за «історію і за стільки приділеної уваги та часу (пів року) щодо дороги». Він визнав, що дорога проходить поруч з оздоровчим комплексом, співвласником якого є його батько Зіновій Козицький.

Водночас він підкреслив, що реконструкцію дороги розпочали у 2021 році, а підготовчі роботи до будівництва оздоровчого комплексу — лише у травні 2022 року.

Крім того, каже Козицький, будівництво дороги профінансували й виконали у 2021−2023 роках, а його батько став власником ТОВ «ВЕСТ ЕНЕРДЖІ» — співзасновника ТОВ «Нормаз плаза», яке здійснює будівництво оздоровчого комплексу — лише у травні 2024 року.

Схожі новини