Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Армія рф активізувала наступ на Вугледар — ISW

  • 06.09.2024, 10:15
  • 214

Російські війська значно активізували наступ на місто Вугледар у Донецькій області, їм вдалося досягти певних тактичних успіхів

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це йдеться у звіті ISW.

«Російські наступальні операції в районі Вугледару, ймовірно, спрямовані на посилення тиску на українські сили, які обороняються на заході Донецької області, та створення умов для подальших успіхів у пріоритетних наступальних зусиллях рф на Покровському напрямку», — йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що мета наступу росіян у цій частині Донеччини — ліквідація українського виступу на захід та південний захід від Донецька та подальше просування до траси Н-15 Донецьк — Запоріжжя. Це створить умови для подальшого просування армії рф на Покровському напрямку, який залишається для неї пріоритетним.

В ISW переконані, що наступальні операції росіян між Костянтинівкою та Вугледаром відкривають російським військам шляхи для просування, які можуть підтримати як зусилля з захоплення Курахового на півночі, так і російські зусилля з оточення та захоплення Вугледара на заході.

Активізація військ рф на цьому напрямку показала, що вони відмовилися від спроб проривів за допомогою механізованого маневру, як це було взимку 2022−2023 років. Натомість окупанти здійснюють поступове просування вздовж кількох взаємодоповнювальних ліній наступу, намагаючись обійти Вугледар з флангів.

На думку аналітиків, така ситуація може свідчити про те, що темпи російських наступальних операцій в інших місцях на заході Донецької області в найближчій перспективі знизяться.


Джерело: ISW

Схожі новини