Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вирішила народжувати самостійно: у Львові на світ з’явилася дитина вагою 4, 5 кг

  • 03.09.2024, 14:20
  • 210

30-річна львів'янка Анна Криховець вперше стала мамою у 26. Її донечка народилася із типовою для більшості немовлят вагою — понад три кілограми. Про те, що синочок Олежик, ймовірно, буде значно більшим за свою старшу сестричку Анна дізналася на 30-му тижні вагітності

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

«Мені від початку дуже хотілося м’ясного і випічки — солоної. Тож я тішила себе булочками і пиріжками. І ріс лише мій живіт. В інших частинах тіла я не поправлялася. Але після чергового УЗД виявилося, що плід за показниками ваги випереджає норму на два тижні. Тож лікарі рекомендували мені обмежити споживання вуглеводів. Зізнаюся, відмовитися від випічки мені було важко, бо це стало моєю щоденною звичкою. Однак я усвідомила, що для мого здоров’я і здоров’я малюка цей крок є необхідним», — розповідає Анна.

Попри зміну раціону, малюк і далі набирав вагу. Вагітна дуже переймалася цим, тож почала досліджувати, чи народжувалися богатирі у їхній родині. Так жінка дізналася, що брат чоловіка з’явився на світ вагою у понад 5 кілограмів, і свекруха народила його сама. Тож і свого богатиря Анна воліла народжувати лише природним шляхом — без кесаревого розтину. Тому почала шукати досвідченого акушера-гінеколога, який підтримав би її в цьому рішенні. Свого лікаря, Олега Долатказіна, жінка знайшла у Лікарні Святої Анни, де він є завідувачем відділення.

Пологова діяльність в Анни розпочалася на 40-му тижні вагітності. І породілля, і лікар були налаштовані на природні пологи.

«Зважаючи на задовільний стан пацієнтки, відсутність протипоказань та стабільну динаміку процесу, ми ухвалили рішення завершувати пологи природним шляхом. Це було оптимальним рішенням для забезпечення безпеки як матері, так і дитини. У моїй практиці це були перші природні пологи із такою великою вагою малюка», — зазначив Олег Долатказін, завідувач пологового відділення Лікарні Святої Анни.

16 серпня Анна народила здорового і міцного хлопчика вагою 4650 г. Сина батьки назвали Олежиком.

Схожі новини