Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові врятували хлопця, який дивом вижив у ДТП

  • 03.09.2024, 13:30
  • 188

Хлопець пролетів майже три десятки метрів, отримав множинні важкі травми, місяць пробув у комі та втратив ногу

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

Наразі він готується до протезування у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN. Хлопець запевняє: більше жодних мотоциклів!

В аварію львів'янин Ігор Тригубенко потрапив 18 травня.

«Було вже темно. Я їхав по своїй смузі і тут бачу яскраві фари. Раптово на мою смугу виїхало легкове авто. Спробував трохи дати вправо, але це не допомогло. Ми зіштовхнулися. Я дуже далеко відлетів. Кажуть, що десь на 28 метрів і що мене врятував шолом. Він був майже стертий з лівого боку. Якби не шолом, то я би загинув на місці - так мені потім скажуть лікарі», — згадує Ігор.

Ледь притомного хлопця швидка привезла до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб'єднання Львова. Тут йому діагностували відкриті переломи лівої руки та ноги, а також забій грудної клітки. Найважча ситуація була з нижньою кінцівкою. Обидва переломи — стегнової та гомілкової кісток — виявилися дуже складними. Наші ортопеди-травматологи забрали пацієнта в операційну та провели стабілізацію переломів апаратами зовнішньої фіксації та виконали остеосинтез стегнової кістки. Тобто, «склали» фрагменти і зафіксували їх металевою конструкцією.

Після операції в Ігоря з’явилося одне з можливих ускладнень, що виникає при переломах та втручаннях на кістках — жирова емболія. Таке трапляється, коли жири потрапляють до кровоносної системи і блокують судини. Юнак впав у кому — на 2 тижні. Коли опритомнів, то його занурили у кому уже медикаментозно. Бо біль, що його відчував Ігор, був просто нестерпний. Загалом хлопець пробув у комі цілий місяць.

Коли опритомнів, лікарі все ще продовжували боротися за збереження його лівої ноги. Утім, через запалення, кінцівку все ж довелося ампутувати на рівні нижче коліна.

Минули вже понад три місяці від страшної ДТП. Ігор позитивно налаштований. Він активно займається фізичною терапією у Центрі UNBROKEN та готується до подальшого протезування.

«Я дуже вдячний своїй родині та близьким за шалену підтримку. Саме вони допомогли мені так швидко відновитися та не впасти у депресію. Я переконаний, що моє життя продовжується. У мене буде крутий протез і я проживу це життя на максимум. Але вже без мотоцикла!», — зазначив Ігор.

Схожі новини