Передплата 2024 «Добрий господар»

Гарріс розкритикувала Трампа

  • 01.09.2024, 19:45
  • 179

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс розкритикувала кандидата від республіканців Дональда Трампа через його візит на Арлінгтонське національне кладовище, який він пізніше використав у передвиборчому відео

Про це повідомили Камала Гарріс у соцмережі Х та Reuters.

У понеділок, 26 серпня, Трамп взяв участь у вшануванні 13 військовослужбовців, які загинули під час виведення військ США з Афганістану у 2021 році. Також він відвідав 60-ту секцію кладовища у Вірджинії, яку військові вважають «священною землею».

Згідно з законом, на цій ділянці заборонено проводити будь-які політичні заходи. Попри це, Трамп записав на кладовищі кілька передвиборчих відео.

Візит Трампа викликав критику низки ветеранів та родичів солдатів. Камала Гарріс розкритикувала за це свого опонента.

«Це не місце для політики… Скажу чітко: колишній президент зневажив святиню і все це заради політики. У цьому немає нічого нового від Дональда Трампа. Це людина, яка назвала наших загиблих військовослужбовців „невдахами“», — написала Гарріс.

Під час виступу в Пенсільванії 30 серпня Дональд Трамп заявив, що сім'ї загиблих в Афганістані військовослужбовців попросили його відвідати Арлінгтонське національне кладовище. За його словами, сім'ї попросили зробити фотографії на могилах, і він погодився.

Схожі новини