Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові успішно зробили реконструкцію кишківника 11-річному хлопчику: тепер він нарешті стане школярем

  • 30.08.2024, 15:30
  • 308

Львівські лікарі успішно зробили операцію із реконструкції кишківника 11-річному Святославу, який після боротьби з онкологічною хворобою 6 років страждав від її наслідків та обмежень

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

Як розповіли лікарі, п’ять років тому івано-франківські медики виявили у Святослава злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хімієтерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника.

Та для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми — колостому та уростому. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі. Зі стомами Святославчик прожив 5 років.

Мати Святослава звернулася до лікарів Святого Миколая, вони обстежили хлопчика. Пацієнту виконали відеоендоскопію, біопсію слизової та дослідили мікрофлору, а також зробили комп’ютерну томографію, аби переконатися, що він справді перебуває у ремісії.

«Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу», — розповів про операцію медичний директор Лікарні Святого Миколая Олександр Калінчук.

Втручання тривало 4 години і минула успішно. Нині Святослава вже виписали з лікарні, він перебуває вдома.

Схожі новини