Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ми накопичили гігантський запас обладнання: Глава «Укренерго»

  • 29.08.2024, 17:30
  • 278

Керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що Україна накопичила «гігантський» запас енергообладнання за допомогою західних донорів

Володимир Кудрицький. Фото: РБК
Володимир Кудрицький. Фото: РБК

Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

За словами Кудрицького, до України щомісяця приїжджає набагато більше трансформаторів, ніж теоретично можна втратити від атак.

Окрім того, на об'єктах «Укренерго» є інженерний захист. Кудрицький зазначив, що це єдині об'єкти критичної інфраструктури, де є захист, який витримує пряме влучання, наприклад, «шахедів».

Тим часом українські енергетики встановили виробничий рекорд — наявними силами бригад «Укренерго» демонтували, перевезли, установили, залили масло, під'єднали, випробували величезний магістральний трансформатор за 20 днів.

Раніше для цього треба було 50−60 днів, а європейським колегам — 3−4 місяці, заявив Кудрицький. Такий трансформатор заживляє 200−300 тисяч сімей.

«У нас величезний досвід, його немає ні в кого більше. Тому катастрофи, я впевнений, ми не допустимо. Ми набагато краще готові до зими 2024−2025 років із погляду транспортної мережі „Укренерго“, ніж у 2022−2023 роках. Але про генерацію, безумовно, треба подбати. Нам треба більше ППО від наших західних партнерів, щоб захистити наші електростанції», — сказав він.

Схожі новини