Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуація з якістю води у річках Сейм та Десна контрольована

  • 29.08.2024, 14:45
  • 234

Cитуація з якістю води у річках Сейм та Десна контрольована, загрози питному водопостачанню немає, заявляють у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України

Фото: КиївВлада
Фото: КиївВлада

Як повідомляє Міндовкілля, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький у телеефірі наголосив, що всі служби Міндовкілля проводять постійний моніторинг якості води, відібрано понад 50 проб та направлено для аналізу до лабораторії.

За його словами, «попередня оцінка якості води встановила, що жодних перевищень хімічних та високотоксичних компонентів в річках Сейм та Десна не виявлено. Це забруднення органічними речовинами».

Як зауважив Краснолуцький, за ініціативи Держекоінспекції у Київській, Сумській та Чернігівській областях були проведені 7 засідань районних та обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Місцевим жителям заборонено брати воду з річок для технічних потреб, ловити рибу й купатися.

Заступник міністра також повідомив, що для визначення подальших кроків реагування сьогодні відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Будуть надані розпорядження, як діяти кожному органу виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Ми сподіваємось, що ситуація із якістю води у річках Сейм та Десна має покращитися за декілька днів», — підкреслив Краснолуцький.

Схожі новини