Передплата 2024 ВЗ

Жінка, яка не встала під час вшанування загиблих Героїв, не працює у міській раді Львова: заява

  • 26.08.2024, 13:40
  • 292

Йдеться про інцидент, який трапився у Залізничній районній адміністрації Львова

Фото із соцмереж Львівської міської ради
Фото із соцмереж Львівської міської ради

Під час повітряної тривоги в укритті Залізничної районної адміністрації жінка не встала під час хвилини мовчання і виконання гімну.

У міськраді Львова заявили, що вона не є працівницею міської установи.

Водночас мерія закликає мешканців з повагою ставитись до державних символів України та гідно вшановувати пам’ять людей, які загинули внаслідок ворожих дій окупанта.

Як відомо, 24 серпня, львівська волонтерка Леся Менкуш-Мальків опублікувала відео, на якому працівниця Львівської ОВА Лідія Токарєва сидить на лавці під час виконання державного гімну.

25 серпня жінку звільнили.

Як прокоментував Суспільному керівник Департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун, Лідія Токарєва працювала в ЛОВА із 2017 року:

«Ніколи за нею не зауважували такої поведінки, яку ви могли бачити на відео, ніколи не проявляла зневаги до наших національних символів, ніколи не говорила погано про Україну, про військових. Однак все, що я побачив на відео, не виправдовує, не може бути виправдання такій поведінці».

На відео, опублікованому у Facebook-групі «Varta-1», видно, що Лідія сидить на лавці під час виконання державного гімну й показує середній палець. В описі Леся Менкуш-Мальків зазначила, що відео зняте 23 серпня наприкінці акції на підтримку військовополонених.

«І ось ми, всі присутні, стоїмо і співаємо, і бачимо, що ця істота сидить на лавці і демонстративно втикає в телефон! Робимо зауваження, щоб піднялося, а у відповідь демонстративно зухвалий погляд! Тоді починаємо знімати її на відео, і воно… показує середній палець!», — написала волонтерка.

«Такому не має бути місця в адміністрації. Ми пані Лідію звільнили вчорашнім числом. Зранку я викликав на роботу свого заступника і ми підготували наказ про звільнення, тобто все підписано вчорашнім числом», — додав Юрій Горун.

Схожі новини