Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні з різних причин знеструмлені 524 населені пункти

  • 25.08.2024, 15:30
  • 261

В Україні через бойові дії й технологічні порушення без електропостачання залишаються 524 населені пункти, ситуація в енергетичному секторі складна, проте обмеження для споживачів на сьогодні не впроваджені

Фото: ЕП
Фото: ЕП

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Зазначається, що за добу в Україні енергетики відновили живлення для 7 220 споживачів, знеструмлених унаслідок бойових дій і технологічних порушень.

У міністерстві закликають громадян економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години — із 17:00 до 22:00.

Наголошується, що масовані атаки російських військ завдали енергосистемі серйозних пошкоджень, на сьогодні вона залишається вразливою.

Армія рф продовжує щодня обстрілювати енергетичну інфраструктуру, особливо у прифронтових і прикордонних регіонах, де найбільших пошкоджень зазнають підстанції та лінії електропередачі.

Водночас ремонтна кампанія для відновлення енергооб'єктів в Україні триває. Енергетики працюють, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду.

У Харківській області внаслідок бойових дій двічі без живлення залишалися підстанції та приєднані до них побутові споживачі.

У Донецькій області через бойові дії короткостроково вимикалися повітряні лінії.

У південному регіоні минулої доби вимикалася високовольтна повітряна лінія, яка з'єднує енергосистеми України та Молдови.

У північному регіоні через технологічні причини без живлення була підстанція. Минулося без знеструмлення споживачів.

Схожі новини