Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Луганщині росіяни прийматимуть школярів у піонери

  • 25.08.2024, 14:30
  • 490

На тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни відроджують у школах радянські традиції: дітей прийматимуть у піонери та «вереснят»

Фото: УП
Фото: УП

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Луганської ОВА.

«Вже за тиждень на школярів у так званій „ЛНР“ очікує нова виховна програма „Луганський характер“. Її авторами є співробітники місцевого педагогічного університету, які зробили декілька кроків назад і використали досвід радянської системи освіти. Так, до прикладу, „характер“ формуватимуть у „вереснят“ — учнів молодших класів. У середніх класах з’являться „піонери“, у старших — трудовики. Але останнє звання потрібно буде ще заслужити, виконуючи „суспільно корисні роботи“. Занепад „республіки“ росіяни вирішили розпочати з молодого покоління», — йдеться у повідомленні.

Крім того, в ОВА поінформували про шахрайську схему, яку практикують в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку: підрядники наймають людей для ремонту, а коли настає час розрахунку, шукають нову «робочу силу».

«У Сєвєродонецьку підрядник вчергове не розрахувався із найманими працівниками, які займалися ремонтом п’ятиповерхівки у старих районах міста. Встигли частково попрацювати лише в одному з під'їздів. Тепер шукають нову робочу силу, яку теж деякий період можна буде використати безоплатно», — зазначили в обладміністрації.

Схожі новини