Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові консультує ізраїльський хірург-офтальмолог (ФОТО)

  • 22.08.2024, 16:20
  • 413

Упродовж п’ятиденного візиту до UNBROKEN Ukraine Йоав Вардізер оглядає, консультує, оперує пацієнтів, а також навчає українських спеціалістів протезуванню очей за допомогою спеціального гіпоалергенного акрилу

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

Наразі за чотири дні роботи у Львові він уже зробив приблизно шістдесят консультацій, під час яких відібрав пацієнтів для хірургічних втручань та очного протезування. За два дні лікар Вардізер разом із українською командою прооперували дев’ять пацієнтів, зробили кілька реконструктивних операцій, а також операції з підготовки очей до протезування. Окрім цього, разом з протезистами Центру UNBROKEN підкорегували кілька очних протезів.

Серед пацієнтів — захисники, які мають порушення зору внаслідок мінно-вибухових травм, частково втратили зір, а також цивільні з естетичними дефектами.

Сергій Козка — 43-річний захисник з Волині. Від початку повномасштабного вторгнення ніс службу у прикордонних військах. У березні цього року Сергій наступив на міну й отримав важкі поранення по всьому тілу. Щоб зберегти життя захисника, йому ампутували ногу та видалили ліве око. Лікарі вже провели операцію, аби підготувати порожнину ока до протезування.

Лікар Йоав Вардізер — хірург-офтальмолог, спеціаліст з окулопластики, керівник відділення хірургії повік, очниць та сльозовивідних шляхів медичного центру Бней-Ціон в Ізраїлі, а також директор клініки Vardizer Clinic. Його досвід роботи у цій галузі - понад 25 років.

«Ізраїль зараз дуже близький з Україною, тому що ми страждаємо від схожих проблем. Ми хочемо допомогти українцям в практичний спосіб. Більшість наших пацієнтів — молоді люди, у яких ще багато планів та мрій. Саме тому ми повинні докладати максимум зусиль для їхнього щасливого майбутнього», — зазначив Йоав Вардізер.

Попереду ще один операційний день та п’ять операцій для українців. Однак закордонний спеціаліст уже планує наступну подорож до Центру UNBROKEN у грудні цього року.

Схожі новини