Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд зупинив компанії Зіновія Козицького право користування родовищем газу на Львівщині

  • 20.08.2024, 16:52
  • 331

Господарський суд Києва зупинив спецдозвіл на користування надрами Тинівського нафтогазового родовища у Львівській для ТОВ «Горизонти», яке придбало цей дозвіл за понад 27 млн грн

Фото: Твоє місто
Фото: Твоє місто

Про це з посиланням на ухвалу суду повідомляє сайт Nadra.info.

Відомо, що компанія користувалася дозволом з 2022 року. Згідно з аналітичною системою YouControl, ТОВ «Горизонти» входить у групу компаній «Західнадрасервіс», яка належить Зіновію Козицькому. Компанія працює з 2009 року. Її керівником є Свозіл Лукаш. ТОВ «Горизонти» на 100% контролює чеська компанія MND Ukraine, власником якої на 20% є Зіновій Козицький, а на 80% - шведський бізнесмен Карел Комарек.

Компанія володіє п’ятьма дійсними спецдозволами на надра.

ТОВ «Горизонти» придбало спецдозвіл на Тинівське нафтогазове родовище у грудні 2021 року під час онлайн-аукціону Державної служби геології та надр України. Дозвіл № 5351 передбачав користування надрами Тинівського нафтогазового родовища в інтервалах глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м — без обмежень по глибині (окрім Грушівського родовища). Дозвіл на користування родовищем компанія отримала у січні 2022 року.

Господарський суд зупинив дію спецдозволу на прохання львівського ТОВ «Нафтогазрембуд-1», яке з вересня 2021 року володіє іншим спецдозволом на Тинівське родовище. Компанія кілька разів намагалася в суді скасувати виставлення на аукціон і продаж Держгеонадрами нового спецдозволу, який придбали «Горизонти». Представники ТОВ «Нафтогазрембуд-1» переконували у суді, що Держслужба геології та надр з 2014 року незаконно обмежувала право отримати спецдозвіл на користування надрами родовища. Крім цього, ділянки користування ТОВ «Нафтогазрембуд-1» та ТОВ «Горизонти» перетинаються.

Додамо, що ухвалу Господарського суду Києва можна оскаржити впродовж десяти днів.

Схожі новини