Передплата 2024 «Добра кухня»

У Миколаєві затримали трьох підлітків, що підпалювали автомобілі військових

  • 16.08.2024, 18:45
  • 399

У Миколаєві правоохоронці затримали підлітків 14, 16 та 13 років. Їх підозрюють у тому, що вони за гроші підпалили дві автівки військових, а свої дії фільмували для звіту російським замовникам

Фото: поліція Миколаївщини
Фото: поліція Миколаївщини

Про це повідомила поліція Миколаївщини.

Так, 8 та 9 серпня до правоохоронців надійшли повідомлення про пожежу авто. Поліціянти встановили, що причиною займання став умисний підпал.

У поліції кажуть, що троє підлітків діяли за вказівками російських спецслужб, спілкуючись із кураторами в одному з месенджерів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військових та фільмувати це.

«За вказівкою російського куратора, неповнолітній фігурант спочатку підшукав „потрібний“ автомобіль, сфотографував його, а коли отримав дозвіл на знищення, підпалив авто, попередньо обливши його бензином», — йдеться у повідомленні.

Таким чином були знищені дві автівки, кажуть поліціянти. Слідчі оголосили підозру 16-річному затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114−1 Кримінального кодексу України.

Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років ув’язнення. Також правоохоронці розв’язують питання щодо притягнення до відповідальності двох спільників фігуранта, віком 14 і 13 років.

Нині досудове розслідування триває.

У поліції закликали батьків уважніше ставитися до своїх дітей та слідкувати за тим, з ким вони спілкуються й чим займаються. А ще — пояснити, що протиправні дії караються законом.

«Також звертаємось і до підлітків. Жодна сума грошей не варта того, щоб заплямувати свою репутацію і частину життя провести у в’язниці», — наголосили поліціянти.

І додали, що громадяни, які отримали злочинне завдання від іншої держави, але не виконали його й повідомили про це органи влади, звільняються від кримінальної відповідальності.

Також правоохоронці закликали військовослужбовців та волонтерів уникати на авто позначок, за якими вони можуть бути ідентифіковані як військові. У поліції порадили за можливості залишати авто тільки на охоронюваних стоянках, закритих паркінгах або в гаражах.

Схожі новини