Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російські війська чекали ЗСУ на Бєлгородщині, на відміну від Курщини: WP

  • 16.08.2024, 13:15
  • 357

Українські військові перетинали російський кордон у Бєлгородській області. Але там російські війська були більше готовими до їхнього прибуття, на відміну від Курщини, де українці швидко просувалися

Фото: 5 канал
Фото: 5 канал

Про це пише Washington Post із посиланням на трьох українських військових.

Ті розповіли, що після місяців дислокації вздовж кордону їх відправили до росії. Вони перетнули кордон на бронетехніці у районі села Колотилівка Бєлгородської області, де раніше відбувався обмін військовополоненими.

Як зазначається, російські війська на Бєлгородщині були готовими до прибуття українців. Хоча деякі відступили, територія була сильно замінована та укріплена протитанковими перешкодами «зуби дракона». Сили України майже одразу потрапили під інтенсивний обстріл артилерії, безпілотників та авіаційних бомб.

За словами військових, на Бєлгородщині вдалося просунутися приблизно на 9 км, захопивши покинуті позиції російських військ. Але бої залишалися напруженими. Боєць на позивний Хакер розповів, що вся його група була поранена в день прибуття.

Обстріл залишався настільки інтенсивним, що вцілілим довелося кілька днів ховатися в російських окопах, поки вранці 15 серпня не прибула броньована машина, щоб евакуювати їх для надання медичної допомоги. Дехто неодноразово зазнавав поранень, чекаючи на допомогу.

Схожі новини