Передплата 2025 «Добра кухня»

У Львові оперували дівчину, якій невдало прокололи вуха

  • 15.08.2024, 15:50
  • 738

16-річну школярку зі Львова довелося оперувати після невдалого проколу вуха

Фото із соцмереж львівського Охматдиту
Фото із соцмереж львівського Охматдиту

Дівчина вдома проколола вухо у верхній частині. Через деякий час вухо у місці проколу набрякло і почервоніло. Пізніше воно почало гнити, тому довелося звернутися до лікарів.

Відомо, що 16-річна Ліля зі Львова поїхала до подруги в гості у Чернігів. Там дівчина захотіла проколоти вухо у верхній частині.

«Я була у Чернігові десь тиждень і весь цей час були болі сильні, вухо набрякало. Однак температури не було», — розповіла Лілія.

Коли дівчина приїхала до Львова, то звернулася до медиків Центру. Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію під загальним знечуленням.

«Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. Дитині було встановлено венозний катетер, через який після операції вводяться антибіотики. Спочатку, не дивлячись на такі заходи, тривали гнійні виділення з рани у великій кількості. Чому так відбувалося — стало зрозуміло після результату мікробіологічного дослідження: з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків. Відразу зробили зміну антибактеріальної терапії», — розповів хірург Кирило Лапшин.

Зараз дівчина уже вдома та почувається добре!