Передплата 2024 «Добрий господар»

На Олімпіаді-2024 українські спортсмени заробили за медалі $ 1,67 млн — ЗМІ

  • 12.08.2024, 16:15
  • 342

За призові місця на цьогорічних літніх Олімпійських іграх українським спортсменам буде виплачена сума у розмірі 1,67 мільйона доларів

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Це підрахувало «Суспільне».

Раніше президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт розкрив суми призових, які українські спортсмени можуть отримати за виграні медалі на Олімпійських іграх 2024 року:

  • «золота» медаль — 125 тисяч доларів;
  • «срібло» — 100 тисяч доларів;
  • «бронза» — 80 тисяч доларів.

Так, за підсумками Олімпіади у Парижі Україна має три «золота» — за командне у фехтуванні (Харлан, Комащук, Кравацька, Бакастова), з легкої атлетики у стрибках у висоту (Магучіх), з боксу у вазі до 80 кг (Хижняк). Вони отримають по 125 тисяч доларів.

По 100 тисяч доларів за «срібло» мають отримати Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (обидві — веслування), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Сергій Куліш (стрільба), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика).

По 80 тисяч доларів призових за «бронзу» отримають Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота). Фехтувальниця Харлан, крім командної золотої медалі, також здобула й бронзову одиночну.

Схожі новини