Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розпочатий у Бориславі благодійний аукціон продовжать у Східниці

У Бориславі триває збір коштів на підтримку воїнів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади

Головний лот аукціону в Бориславі - спільна картина Ігоря Зобківа та Романа Ющака
Головний лот аукціону в Бориславі - спільна картина Ігоря Зобківа та Романа Ющака

Нагадуємо читачам: благодійна акція стартувала ще 2 серпня. Саме у цей день вшановуємо пам’ять загиблих героїв-військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Забагато дронів не буває

Того дня на честь тих, хто власне життя пожертвував для того, щоб теперішнє покоління молодих українців мало процвітаючу демократичну країну, у Бориславі, як інформує пресслужба ОТГ, відбувся автопробіг єднання. Автомобільна колона з прапорами, вирушивши від пам’ятника Степану Бандері, взяла «курс» на Трускавець, Стебник та Дрогобич. Після завершення початкового етапу благодійної акції його учасники повернулись назад до міста нафтовиків, де у парку культури та відпочинку розпочалось дитяче свято із забавами.
Дітям сподобались майстер-класи й інші організовані студією «Візірка» творчі виступи. Як виявилось згодом, це був лише «розігрів». Основні події розпочались тоді, коли оголосили про старт благодійного аукціону «Дякую тобі, воїне». Оксана Сопілка, ведуча аукціону, закликала присутніх підтримати наших захисників з 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Усі зібрані кошти, як було оголошено, скерують на придбання дронів, яких на війні забагато не буває. Як повітря, потрібні вони нашим воїнам.

Дотепер ще не проданий головний лот

«Наш обов’язок — робити все для того, щоб хлопці, які зараз стоять на передовій та захищають нашу державу від рашистської навали, були озброєні та могли давати відсіч ворогу», — звернувся до жителів Борислава і гостей міста міський голова Борислава Ігор Яворський. Багато лотів виставили на аукціон. Чи не найбільшу увагу привернули доставлені із зони бойових дій військові артефакти. Зупинившись в одному із місць, де найбільше скупчувались потенційні благодійники, Ігор Яворський, внісши свій доробок в аукціон, придбав один із артефактів. Це дало свій ефект. Приклад мера почали наслідувати інші жителі міста. Свої пожертви зробили заступники міського голови, працівники міськради. Активно задонатили й віряни з різних церковних громад міста. Але, як і очікувалось, продати всі лоти не вдалося. Тому аукціон продовжили. Щоб долучитись до доброї справи, достатньо пожертвувати власні кошти на рахунок у монобанку за посиланням send.monobank.ua/jar/2pkg3kg8u9 або ж на банківську картку 5375 4112 2077 1864. Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номером 098 297 97 38 у відділ культури Бориславської міськради до Тетяни Кекіс.

Як наголосила у розмові з нами пані Тетяна, у Бориславі дуже сподіваються, що знайдуться ще щедрі, небайдужі жителі і з інших міст, які, як і багато інших наших співвітчизників, задонатять на підтримку воїнів з Галицької бригади. Дотепер ще не проданий головний лот — спільна картина важкопораненого 24-річного десантника з 80-ої окремої десантно-штурмової Галицької бригади Ігоря Зобківа та відомого бориславського художника Романа Ющака.

Що ще потрібно знати про аукціон у Бориславі? Станом на сьогодні зібрано понад 300 тис. грн. Немало. Але все ж менше, ніж сподівались виручити організатори. Нереалізовані на аукціоні в Бориславі лоти виставлять на продаж у сусідній Східниці. Зроблять це цієї суботи, 10 серпня. Патріотична справа триває.

Схожі новини