Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові на реабілітації перебуває військовий, якому куля влучила у голову

  • 08.08.2024, 14:30
  • 509

51-річний Володимир Владика отримав важку черепно-мозкову травму поблизу Соледара — куля влучила йому у голову. Унаслідок цього військовому паралізувало ліву сторону тіла. Тепер він знову вчиться ходити та давати собі раду у побуті

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

Володимир Владика працював на шахті та ще до початку повномасштабної війни вийшов на пенсію.

28 лютого 2022 року, на 5 день вторгнення, чоловік услід за синами приєднався до Сил оборони. Тоді молодший син уже був у війську, а старший ще раніше підписав контракт на службу у прикордонному загоні.

Чоловік отримав поранення у лютому минулого року. Це трапилося на Донеччині, поблизу Соледара. Тоді росіяни штурмували позиції захисників і одна з куль влучила Володимирові у голову. За словами медиків, зважаючи на складність поранення, військовий вижив дивом. Після шпиталів у Краматорську, Дніпрі та Києві чоловік отямився у Львові. Через ураження мозку ліва сторона його тіла повністю відмовила.

З того часу захисник намагається повернути собі здатність нормально рухатися та проходить реабілітацію. З Володимиром займаються фахівці центру «Незламні».

Наразі військовий пересувається за допомогою спеціальної палиці з чотирма опорами. Його мета — навчитися рівніше та швидше ходити. Аби її досягти, двічі на день чоловік займається з фізичним терапевтом. Вони разом працюють над збільшенням витривалості та покращенням ходьби. Водночас ерготерапевт допомагає Володимиру розпрацьовувати ліву руку, яка є повністю неробочою.

Відновлюватися Володимиру допомагає дружина. Подружжя мріє про перемогу України у війні та повернення синів з фронту.

Схожі новини