Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У львівських лікарнях перебувають понад 30 хворих на коронавірус

  • 07.08.2024, 14:15
  • 336

На стаціонарному лікуванні у міських лікарнях Львова є 26 дорослих та 8 дітей, які хворіють на коронавірус. Ще 356 хворих лікуються амбулаторно

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Стан усіх госпіталізованих — легкого та середнього ступеня важкості, медики надають їм всю необхідну терапію. Ті, хто лікується амбулаторно, також є під наглядом своїх сімейних лікарів.

Медики нагадують, що попри те, що нинішня кількість госпіталізацій більш звична для осінньо-зимового періоду, говорити про спалах епідемії коронавірусу у Львові посеред літа наразі зарано. Однак і пильності втрачати не варто.

«Найчастіше основними симптомами COVID-19 є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, підвищення температури тіла понад три дні. При цьому, втрата нюху чи смаку у хворих зараз зустрічається все рідше. Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема астму», — зазначила Галина Димид, лікарка-терапевтка, завідувачка центру терапії лікарні святого Пантелеймона Першого медоб'єднання Львова.

Рекомендації терапевтів, як вберегтися від інфікування коронавірусом:

  • Якщо від вашого останнього щеплення від COVID-19 минув рік і більше — обов’язково ревакценуйтесь.
  • Стежте за гігієною: мийте руки та користуйтесь антисептиками.
  • Уникайте скупчення людей.

Тих, хто все ж захворів, медики закликають самоізолюватись, обов’язково повідомити свого сімейного лікаря і тримати з ним зв’язок, а також виконувати усі його рекомендації. У випадку погіршення самопочуття: появи важкості в грудях, задишці, високій температурі, що не збивається, необхідно негайно звернутися у швидку медичну допомогу.

Схожі новини