Передплата 2024 ВЗ

«Смарт-коридор» почали із Зеленої

У Львові почали реалізувати інноваційний режим світлофорного регулювання під назвою «розумний коридор», або «смарт-коридор». Проєкт втілює у життя ЛКП «Львівавтодор», сподіваючись таким чином «розвантажити» вулиці від заторів

Фото pexels
Фото pexels

Перший етап впровадження цього масштабно­го проєкту розпочали на вулиці Зеленій — на ділянці від площі Петрушевича до вулиці Івасюка (бічна ву­лиці Левицького). «Смарт-коридор» буде запущено на трьох світлофорних об'єктах: вул. Зелена — площа Петрушевича; вул. Зелена — вул. Дороша; вул. Зеле­на, 69 — вул. Івасюка.

Що таке «смарт-коридор»? Це своєрідна над­будова над режимом світлофорного регулюван­ня «смарт-перехрестя». Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, у квіт­ні цього року у Львові запустили перше в Україні «смарт-перехрестя» — на вул. Пасічній — Пирогівці. Тепер взялися за впровадження першого «смарт-коридору» на вул. Зеленій.

«Смарт-коридор» — інтелектуальна система у до­рожньому контролері (контролер — прилад, який ке­рує сигналами світлофорів). Система аналізує до­рожній рух з допомогою транспортних детекторів і визначає оптимальну тривалість циклу для всіх світ­лофорних об'єктів, які входять у «смарт-коридор». Таким чином оптимізується світлофорний цикл і зменшується до мінімуму неефективне використан­ня зеленого сигналу світлофора.

Схожі новини