Передплата 2024 ВЗ

Ковідна пневмонія у Стебнику

За минулий тиждень до інфекційного відділення КНП «Стебницька міська лікарня» із ознаками ковідної недуги шпиталізовано 9 хворих

Коли осінні дощі підуть та температура повітря впаде

Звісно ж, як наголосив на понеділковій нараді у Дрогобицькій ОТГ, до складу якої входить і Стебник,
заступник завідувача відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради Святослав Кучерявий, захворювання на Ковід викликає тривогу. Стан деяких хворих — важкий. У них діагностовано складні випадки пневмонії.

Ще літо не завершилось, а вже зафіксовано ріст захворювань на ковід. Небезпечна хвороба нікуди не зникла. Слід належним чином підготуватись до осені, коли підуть дощі та температура повітря впаде. Як завжди у такий час, «крива» росту гострих респіраторних захворювань, різко до гори «рвонувши», єдиним інфекційним потоком із ковідною небезпекою «зіллється». Тоді, якщо до того часу не вжити перевірених життям профілактичних заходів, по-справжньому зле стане.

За рівнем загрози здоровʼю людей, що проживають на території Дрогобицької ОТГ, якщо лише до епідемії дійде, ковід, звісно ж, знову у лідери вийде. Але не лише через це захворювання болить голова в медиків громади. За підсумками минулого тижня у лікарнях ОТГ шпиталізовано 536 хворих. У 76 випадках знадобилися операційні втручання. У 15 хворих інфаркт діагностовано, проведено 12 стентувань. Ріст серцево-судинних захворювань, як було наголошено на нараді, — це прямий наслідок сьогоднішньої війни. Люди в постійному стресі живуть. А де «тонко», там і рветься. Але… І для гарних новин знайшлося місце у теперішній медичній статистиці Дрогобицької ОТГ. За минулий тиждень у пологовому відділенні КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1"народилось 5 хлопців і 5 дівчаток. Життя триває.

Схожі новини