Передплата 2024 ВЗ

139 годин шукали ймовірного вбивцю Фаріон, — Клименко

  • 25.07.2024, 17:25
  • 802

139 годин працювали всі оперативні служби, щоб затримати підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, у ході розслідування правоохоронці опитали сотні свідків, обробили інформацію з сотні камер (це десятки терабайт інформації).

«Працювали, у тому числі, і наші прикордонники. Ми перевірили близько 58 тисяч осіб, які виїжджали за межі нашої держави, саме того віку, якому приблизно міг би відповідати підозрюваний. Ми залучали величезну кількість програмного забезпечення, щоб перевірити всіх осіб, про яких ми мали інформацію, про яких нам писали, заявляли. Це була титанічна цілодобова робота всього великого колективу правоохоронних органів», — зазначив Клименко.

За словами глави МВС, затриманий — 18-річний уродженець Дніпра і він зараз перебуває у підрозділі поліції, де проводяться відповідні слідчі дії.

«Ми відслідкували його розвідку, його пересування, відслідкували, як він переодягався, яким чином змінював ходу та маршрути пересування, як мінімум три рази змінював місця проживання… Ми знаємо, яким транспортом він пересувався. І вже зібрана достатня доказова база для подальшого пред’явлення звинувачення цій особі», — поінформував міністр.

Відповідаючи на питання, звідки цей чоловік у 18 років міг володіти мистецтвом, як потрібно ховатися.

«Таку панаму, яка на ньому була, він придбав ще у травні 2024 року. Це задокументовано також, як і весь інший одяг», — зазначив глава МВС.

За його словами, наразі слідство розглядає ті три версії злочину, які раніше озвучувало міністерство:

«Ці версії залишаються. Звичайно, що вони можуть бути десь доповнено четвертою якоюсь версією, але це вже покаже слідство».

Відповідаючи на питання про обрання фігуранту запобіжного заходу, міністр поінформував, що, імовірно, його оберуть у четвер-п'ятницю.

Схожі новини