Передплата 2024 ВЗ

На Ірину Фаріон скоїли замах: поліція проводить спецоперацію

  • 19.07.2024, 20:20
  • 456

Жінку забрала швидка допомога

Ірина Фаріон. Фото: Ірина Фаріон/Facebook
Ірина Фаріон. Фото: Ірина Фаріон/Facebook

Як повідомляє журналістка «Еспресо» Марта Оліярник, в Ірину Фаріон стріляли.

«Чи вистріл був смертельним достеменно невідомо, її забрала швидка. Про це мені стало відомо з власних джерел. Це сталося на Масарика, 3. Був вистріл у скроню. Стрільця бачили сусіди, був у рукавичках і зброя була без глушника», — йдеться у повідомленні журналістки.

Як підтвердили джерела «ВЗ», пацієнтка поступила у відділення невідкладної медичної допомоги із вогнепальним пораненням у голову.

Фото з телеграм каналів
Фото з телеграм каналів

Як повідомили в поліції Львівської області, у Львові зловмисник стріляв у громадську діячку — проводиться спеціальна поліцейська операція для його затримання. Поранену госпіталізовано — зараз медики рятують їй життя.

«Сьогодні, 19 липня, о 19.30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу. Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Її було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови. У Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця», — повідомили в поліції.

Ірина Фаріон живе на вул.Масарика. Вона збиралася викликати таксі і їхати до своєї доньки Софії, яка живе в районі ринку «Південний». 20 липня екснардепка мала їхати в Болгарію з онуками на відпочинок.

Оновлено

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

«Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину. Лікарі борються за життя Ірини Фаріон. Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність», — йдеться у повідомленні.

Напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. Міністр Клименко повідомив, що поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби.

«Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини».

Клименко закликав тих, хто має будь-яку інформацію про обставини скоєння цього злочину, повідомити поліції: «Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені».

Схожі новини