Передплата 2024 ВЗ

Україна розчарована самітом НАТО, — джерело

  • 15.07.2024, 12:50
  • 426

Українська влада розчарована самітом НАТО

Фото із соцмереж Володимира Зеленського під час саміту НАТО
Фото із соцмереж Володимира Зеленського під час саміту НАТО

Влада України розчарована, що навіть після удару росії по лікарні «Охматдит» на саміті НАТО у Вашингтоні не дозволили ЗСУ атакувати цілі у країні-агресорці.

Заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер із покликанням на джерела у владі України заявив: «Кожен, хто цими днями розмовляє з довіреними особами президента України Володимира Зеленського, визнає відчай, що росте, через відсутність чітких рішень зробити все можливе для захисту України. Це особливо очевидно, коли йдеться про те, чи може Україна атакувати рф західною зброєю. Це жорстока байдужість після атаки на дитячу лікарню, що нам досі не дозволяють атакувати всі російські об'єкти».

За даними іншого джерела, Україна сподівається, що Байден, можливо, нарешті змінить рішення щодо ударів західною зброєю по рф.

«Зараз у Києві відчувається шок від того, що дитячу лікарню можна атакувати безкарно. В останні місяці місто вважалося хоча б певною мірою безпечним, зокрема, тому, що протиповітряна оборона постійно розширювалася», — пише джерело.

«Наразі українці чекають ще жорстокіших тижнів. Але йдеться про те, чого країна може очікувати від НАТО. А путін може продовжувати сміятися», — додав Ронцхаймер.


Джерело: Bild

Схожі новини