Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Більшість громадян країн НАТО підтримують продовження надання допомоги Україні

  • 06.07.2024, 17:00
  • 648

61% громадян країн НАТО підтримують подальше надання допомоги Україні

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

Такі дані оприлюднено на сайті НАТО за результатами соціологічного дослідження перед самітом у Вашингтоні.

«Як і попередні дослідження перед самітами, цього року опитування мало запитання щодо російської війни проти України. Близько двох третин респондентів у країнах Альянсу вважають, що російська війна проти України уражає безпеку їхніх країн (63%). Є згода переважної більшості респондентів, що їхня країна має продовжувати надавати допомогу для України (61%)», — йдеться у повідомленні.

Як вказано, більшість населення країн Альянсу погоджуються, що їхня країна має захищати країну-союзника у разі атаки на неї (63%), ще 70% респондентів проголосували б за продовження членства їхньої країни в НАТО, якби це було на референдумі.

Так, 76% населення країн Альянсу підтримують продовження суттєвих витрат на оборону. Також збільшення відсотку тих, хто підтримує збільшення таких витрат, хоча й продовжує зростати, становить на цей час 41% від опитаних респондентів.

Водночас значна кількість опитаних зберігає негативне ставлення до Росії та Китаю (62% та 48% відповідно).

Вказано, що згадане соціологічне опитування відбулося перед черговим самітом НАТО у всіх 32-х країнах Альянсу за участі понад 30 тис. респондентів.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень