Передплата 2024 ВЗ

«Народний супутник» допоміг ГУР зробити понад 4000 знімків російських об'єктів

  • 26.06.2024, 13:15
  • 232

Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України за допомогою супутників зробили 4173 знімки ворожих об'єктів

Фото: ГУР Міноборони
Фото: ГУР Міноборони

Про це ГУР Міноборони повідомляє у Фейсбуці.

За період використання «народного супутника» та доступу до сузірʼя супутників ICEYE українські фахівці загалом зробили 4173 знімки ворожих об'єктів, серед яких:

  • 370 ― аеродроми;
  • 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 ― нафтобази та склади пального;
  • 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;
  • 17 ― військово-морські бази.

Близько 38% з усього масиву даних, отриманих завдяки супутнику, розвідники використали для безпосередньої підготовки ударів по ворогу ― це мільярди доларів збитків для росії, запевняють у ГУР.

Розвідка із земної орбіти дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили й засоби росії.

Також в об'єктиві ICEYE перебувають пункти постійної дислокації ворожих сил, полігони, військові містечка, центри мобілізаційного розгортання ― це дозволяє відстежувати динаміку рухів росії з особовим складом і розкривати її воєнні наміри, щоб потім їх зривати.

«Народний супутник» дозволяє стежити за об'єктами військово-промислового комплексу рф та її мережею логістики, куди належить і незаконний міст між росією та окупованим Кримом.

У ГУР наголосили, що супутник спроможний точно ідентифікувати вид та тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об'єктах рф. А ще він здатен чітко бачити скупчення навіть ретельно замаскованих механізованих підрозділів противника.

Схожі новини