Передплата 2024 «Добра кухня»

Сенаторів Франції закликали підтримати запрошення України до НАТО

  • 21.06.2024, 12:25
  • 221

Петро Порошенко зустрівся із французьким сенатором, доповідачем із питань України Ронаном Ле Глеутом. П’ятий президент подякував за лідерство Франції у наданні політичної, економічної та військової допомоги Україні, а також за багатопартійну підтримку нашої держави у Сенаті Франції

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Обговорили першочергові потреби Збройних Сил України та бачення перемоги над російським агресором. Закликав до активної адвокації членами Сенату Франції якнайшвидшого запрошення України до членства в НАТО як ключового елементу європейської безпеки», — зазначив лідер партії «Європейська Солідарність» у соцмережах.

«Побажав сестринській республіканській партії успіхів на наступних парламентських виборах у Франції», — написав Порошенко.

Як відомо, Порошенко також зустрівся з радником Президента Франції, колишнім міністром оборони та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном. «Ми обговорили ініціативу Президента Еммануеля Макрона щодо союзницьких сил для України. У цьому контексті окрему увагу присвятили ситуації на фронті та потребам українського війська заради перемоги. Зокрема, обговорили перспективи співпраці з французькими оборонними підприємствами в галузі спільного виробництва високотехнологічної зброї», — зауважив п’ятий президент.

Схожі новини