Передплата 2024 ВЗ

росія кидає у бій у Вовчанську підрозділи 138-ї мотострілецької дивізії, — ОТУВ «Харків»

  • 17.06.2024, 14:50
  • 298

Наразі на Харківщині ворог найбільш активний у населеному пункті Вовчанськ, там тривають бойові дії

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це речник ОТУВ «Харків» Юрій Повх заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«На Харківському напрямку тривають бойові дії, тривають атаки російських військ. Зокрема у Вовчанську. Там ворог, незважаючи на втрати, далі продовжує кидати у бій підрозділи 138-ї мотострілецької дивізії шостої армії Ленінградського військового округу», — зазначив Повх.

За його словами, загалом протягом минулої доби відбулося шість бойових зіткнень, дев’ять авіаційних ударів, 19 ударів дронами-камікадзе та 279 ворожих обстрілів. Втрати ворога становлять 175 осіб.

«Щодо техніки, на нашій ділянці відповідальності ворог втратив два знищених автомобілі і шість пошкоджених та одиницю спеціальної техніки. Насправді, треба віддати належне нашій героїчній піхоті, яка утримує позиції. Справа у тому, що ворог не шкодує боєприпасів, не шкодує авіаційних боєприпасів. Відтак обстановка досить складна, але контрольована», — додав речник ОТУВ «Харків».

Він також зазначив, що мешканці Харкова та Харківської області більше не потерпають від масованих ворожих обстрілів. За минулу добу знищені 33 укриття особового складу ворога, 1 пункт збереження боєкомплекту та одну пускову установку БпЛА.

Схожі новини