Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові врятували хлопчика від розриву кишківника

  • 14.06.2024, 12:25
  • 453

Львівські медики врятували семирічного Максима, який отримав розрив кишківника внаслідок падіння з велосипеда

Фото із соцмереж Дитячої лікарні Святого Миколая
Фото із соцмереж Дитячої лікарні Святого Миколая

Коли хлопчика привезли до Дитячої лікарні Святого Миколая, у нього вже почалося запалення очеревини — дитина могла загинути.

Як розповіли лікарі, під час падіння з велосипеда семирічний Максим вдарився животом об кермо, що спричинило розрив кишківника. Перед госпіталізацією хлопчик скаржився на сильний біль в животі та блював.

У районній лікарні на УЗД та рентгені медики виявили, що у черевній порожнині Максима є рідина та повітря, і тоді відправили дитину до Львова. До лікарні святого Миколая хлопчика доправили у важкому стані — йому було складно дихати, знизився тиск, розпочалась інтоксикація. Через це медики одразу вирішили зробити Максимові операцію.

«У животі Максима ми зробили 3 маленькі проколи по 5 міліметрів. Штучно надули живіт і потім зайшли в нього камерою. Оглянувши черевну порожнину зсередини, ми знайшли розрив стінки тонкої кишки довжиною аж 3 см. Через цей отвір вміст кишківника і виходив у сам живіт — це та сама рідина, яку було видно на УЗД та рентгені. Окрім цього, у дитини було запалення очеревини — перитоніт», — розповів завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Миколая Денис Коноплицький.

Операція тривала майже дві години. Під час неї лікарі очистили живіт хлопчика від кишкового вмісту, повітря та зашили тонку кишку, а також за допомогою спеціального апарату відсмоктали гній, що встиг утворитися. Втручання минуло успішно, і Максим вже повернувся додому.

Схожі новини